· 

Het gevoel buiten je lichaam te staan

Wat is het eigenlijk bizar.. om deze gevoelens te ervaren. Iemand zei ooit eens dat jij de enige bent die controle heeft over je eigen lichaam en de daarbij horende gevoelens en gedachten die je binnen laat komen. Dat iemand alleen invloed op je kan hebben, wanneer jij dat zelf toelaat. Maar dit is niet altijd het geval. Je kunt niet over alles in je leven controle hebben en bepaalde gevoelens en gedachten die je dan ervaart en soms even niet kunt verwerken zijn dan heel normaal. Een gevolg hiervan kan dan zijn dat je buiten je lichaam kunt treden. Dit gebeurt dan heel automatisch, zonder dat je jezelf er eigenlijk bewust van bent. Een gevoel hebben dat je even helemaal geen invloed en controle hebt op wat er binnenin je gebeurt. Je hebt er even geen grip open weet dit gevoel ook even geen richting te geven. Wat onwijs moeilijk is dit.. en al helemaal als je even niet weet wat ermee te doen.

De oorzaak van dit buiten je lichaam komen te staan (wat overigens iets anders is dan bewust even buiten je lichaam treden), is dat je jezelf overweldigd voelt. Je weet even niet wat je met alle gevoelens en gedachten aan moet en weet er even geen controle over te behouden.

Wat er ook gebeurt op dit moment in je leven, om de een of andere reden heeft dit een ongelofelijke invloed op je leven. Je hebt even geen antwoorden, weet niet wat je ermee moet doen. Het houdt al enige tijd aan en voor je gevoel gaat dit mogelijk te langzaam. Wat je lichaam dan kan doen, is even ‘buiten je lichaam treden’. Je stapt even weg van alles wat er binnenin je gebeurt, om weer wat orde op zaken te krijgen. Je ontvangt wat rust en weet enkele belangen weer te ordenen. Ziet je prioriteiten weer in en gaat wellicht weer duidelijker zien waar je naartoe wilt leven. 

Wat je moet doen wanneer je deze gevoelens ervaart?  Nou dat is nou juist het hele mooie ervan, helemaal niets! Je moet jezelf rust geven in deze tijd. Voel jezelf niet gedwongen om iets te doen, maar juist om alles er gewoon maar even te laten zijn. Te ervaren. Voel wat alle gedachten en gevoelens met je doen en maak aan de hand daarvan de besluiten die jij wilt nemen ‘wanneer’ je daaraan toe bent! Dat is dan ook een laatste ding dat ik je wil meegeven. Velen voelen zichzelf genoodzaakt direct keuzes te maken in hun leven. Het kan invloed hebben op het verdere verloop van hun leven, dus ze moeten kansen niet uit de weg gaan en niets missen. Daar zit hem dan ook de fout in. Wanneer je er voor jezelf druk op gaat leggen, ga je ze nou juist uit de weg. Je hebt geen helderheid, dus je kan je route niet verder bewandelen. Je blijft in feite in mijn beleving dan ook stilstaan, tot dat je weer helderheid voor ogen hebt. En dan kan je natuurlijk in de tussentijd wel werken aan kleine doelen, wat ook vooruitgang geeft. Maar de grotere doelen komen pas aan de orde wanneer het daar de tijd voor is in jouw leven. Wanneer jij het aankan! Dus leef je leven voor de volle 100% en laat jezelf verassen met al het mooie het leven eerlijk waar te bieden heeft.

Mell

Reactie schrijven

Commentaren: 0