· 

Mijn eigen geluk creëren

Je eigen geluk creëren. Iets wat je mogelijk al vaak in je leven hebt gehoord en waar je voor je gevoel nog niet of niet volledig in bent geslaagd. Het is ook niet eenvoudig om even 'jouw geluk' te vinden. Om dit te kunnen, moet je eerst jezelf volledig kennen en begrijpen.

 

Je moet jezelf van binnen tot buiten kennen en weten wat je wilt in het leven. Weten wat jou gelukkig kan maken. Weten wat jij kan doen om jezelf gelukkig te maken. Want een fout die velen maken, is dat geluk wordt gezocht bij een ander in plaats van bij jezelf. Wat overigens volkomen logisch is, want.. wanneer je iemand vindt die jou helemaal gelukkig maakt, waarom zou je dan nog op zoek gaan naar meer? 

 

In jouw beleving bestaat er mogelijk niets beters dan het geluk dat de ander jou geeft. Maar het kantpunt hieraan is dat wanneer jouw relatie om wat voor reden dan ook ten einde komt, je zelf in een diep dal zal vallen. Je hebt jezelf dan namelijk al die tijd afhankelijk gesteld van het geluk dat de ander jou gaf en niet van het geluk dat jij jezelf gunde. 

 

En dit is moeilijk. Misschien ben je jezelf er wel helemaal niet van bewust dat je leeft op alleen het geluk dat je partner jou biedt. Of misschien probeer je te zoeken naar jouw eigen geluk, maar voel je dat je soms wat terugvalt naar de ander. Het geeft je misschien wel een gevoel van veiligheid en vertrouwen. 

 

Nogmaals, dit is volkomen normaal. Je kunt niet verwachten dat jouw eigen geluk zomaar aan komt waaien. Dat vergt ervaring. Het is daarom belangrijk dat je leert om onafhankelijk te zijn. Om op je eigen benen te staan en op zoek te gaan naar hetgeen jou gelukkig maakt. Dat wil overigens niet zeggen dat je niet mag genieten van het geluk dat een ander jou kan geven. Maar zie het zo, hoe meer geluksgevoel je jezelf kan geven, hoe beter. 

 

Denk na over dingen die jij leuk vindt om te doen. over wat je wilt bereiken in je leven en over wat jij denkt dat jouw leven zinvol maakt. Zet dingen voor jezelf op papier of maak bijvoorbeeld een vision board. Zo maak je voor jezelf overzichtelijk hoe je graag wilt dat jouw toekomst eruit komt te zien. Op deze manier worden de eerste stappen gezet voor de reis naar jouw geluk. Succes!

Mell.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0