· 

Luisteren naar mijn gevoel

Luisteren naar je gevoel. Dat is een ding dat ik je mee wil geven voor de rest van je leven. Waarom? Je gevoel staat het dichtst bij jezelf. Het dichtst bij jouw eigen kern. Dus wanneer je op zoek bent naar jezelf, is het vooral belangrijk om naar jouw gevoel te luisteren.

 

Wanneer je jezelf eindelijk hebt gevonden, is het belangrijk om je gevoel niet los te laten. Om jezelf niet los te laten. Want als je om wat voor reden dan ook bepaalde gevoelens en/of emoties niet binnen wilt laten komen, is de kans aanwezig dat je jezelf kwijt zal raken. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

 

Zelfs wanneer je het heel moeilijk vindt om jezelf open te stellen naar jouw kern van gevoelens. Denk aan wanneer je bijvoorbeeld in tweestrijd bent met jezelf, omdat je jezelf misschien anders voordoet dan je van binnen wilt zijn. Of omdat je niet meer geconfronteerd wilt worden met bepaalde gevoelens. Maar ook wanneer iemand je misschien heel veel pijn heeft gedaan en je jezelf niet kwetsbaar op wilt stellen. Het is heel begrijpelijk dat wanneer een van deze situaties of een soortgelijke situatie op jou van toepassing is, je het moeilijk vindt om je naar jezelf toe open te stellen. Maar stel jezelf dan eens de vraag.. is de situatie het waard om jezelf te verliezen? Om je anders voor te doen dan je eigenlijk diep van binnen wilt zijn? Jij hebt toch net zo goed het recht om jezelf te zijn?

 

Misschien ben je bang dat anderen je niet zullen accepteren wanneer je jezelf bent, omdat de 'nieuwe' jij ook voor jou nog onbekend is. Maar waarom zou die echte jij niet goed genoeg zijn? De mensen die jou waardig zijn, zullen heus niet zomaar afstand van je nemen. 

 

Blijf bij je gevoel en gun jezelf de kans om jezelf te leren kennen. Laat je angsten niet de overhand nemen. Want wanneer je echt jezelf hebt leren kennen en volledig in connectie staat met je gevoel, dan zal jij je de gelukkigste persoon van de wereld voelen. En dat geluksgevoel, is jou vanuit het diepste van mijn hart gegund.

Mell.

Reactie schrijven

Commentaren: 0